JAAP KONING

Al op jonge leeftijd kon ik het niet laten op prullenbakken en pannen te slaan. Na het zien van Ravel’s Bolero waar de drummer/slagwerker de belangrijke taak van levende metronoom had, wist ik het zeker, ik wilde trommelen. Trommelen werd drummen en al snel kocht ik een drumstel van mijn zuurverdiende vakantiegeld.

In 1982 studeerde ik af aan de Pedagogische Academie en besloot ik naar het conservatorium in Hilversum te gaan. Daar studeerde ik in 1992 af, afdeling lichte muziek, hoofdvak drums, bijvak klassiek trommelen en piano. Tevens haalde ik daar een diploma bandcoaching.

Ik speelde in diverse jazz- en pop combo’s en een artiestenbegeleidingsband waar ik o.a. met Marco Borsato, Rene Froger, Lee Towers, André Hazes werkte. Ook speelde ik in verschillende musicals: Tsjechov, Josephine, A Chorus Line, La Cage aux Folles, Annie, The Sound of Motown, The Glory of Gospel, en was ik orkestleider in The Young Messiah. Verder trad ik op in theatertours met Vera Mann, Simone Kleinsma, Lenette van Dongen en Willeke Alberti. Daarnaast was ik te zien en te horen ik in de internationale big band The Glenn Miller Memorial Orchestra en bij het Babette Verhoeff ensemble waarmee we een Braziliaanse cd opnamen.

Inmiddels heb ik ruim 30 jaar (drum)leservaring. Ik heb een passie voor muziek en kinderen en wilde dit inzetten om een perfecte plek te creëren waar dit samenkomt op een fijne manier. Het is mijn missie om kinderen en volwassenen ongedwongen te laten genieten van muziek maken, en zich hierdoor zelfverzekerder en gelukkiger te laten voelen. 

In 2008 startte ik DrumSchool LogBlock. In 2014 ging ik het avontuur aan, breidde ik mijn praktijk uit en werd MuziekCentrum LogBlock geboren. 

Ik hoop je binnenkort te zien bij Muziekcentrum Logblock, de leukste muziekschool van Amstelveen en omstreken!

Groet Jaap