VIOOLLES AMSTELVEEN BIJ MUZIEKCENTRUM LOGBLOCK
ONTMOET JE TALENT!

Ook voor vioollessen kun je terecht bij Muziekcentrum Logblock, de leukste muziekschool van Amstelveen en omstreken.

Aarzel niet en vraag nu een proefles aan.

​Onze viooldocent is Rossi Ovtcharova

Ik ben geboren in een gezin van muzikanten waar muziek de hele tijd klonk. Als klein kind speelde ik tussen de lessenaars van mijn vader en zijn repeterende collega’s. Hij nam me altijd mee naar zijn concerten.

Ik begon viool te spelen toen ik 5 was en sindsdien is het mijn passie. Toen ik 10 was, werd ik toegelaten tot de nationale muziek school van Sofia, waar ik afstudeerde met uitstekende resultaten en een eervolle “nationaal diploma” kreeg voor bijzondere bijdrage aan het culturele leven van het land. Tijdens mijn studie heb ik vele concerten door het hele land gespeeld.

Na mijn afstuderen was ik uitnodigt om mijn studie in Nederland voort te zetten met de steun van het private Fonds Labberté-Hoedemaker. Tijdens mijn studie aan de conservatoria van Den Haag en Groningen won ik de beurs “ Voorziening voor excelleerde jonge musici “ en kon ik een jaar studeren met professor Günter Pichler (de eerste violist van het Alban Berg Kwartet) op het “Üniversiteit für Muzik und Darstelende kunst “in Vienna.

Tot slot ontving ik mijn Master of Music diploma aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ik studeerde bij Vesko Eschkenazy (concertmeester van het Concertgebouworkest) en Istvan Parkanyi (eerste violist van het Orlando Quartet).

Al sinds mijn studie speel ik regelmatig met het Radio Philharmonisch Orkest, Het Residentie Orkest, Camerata Amsterdam en anderen. Als medeoprichter van de kamermuziek formaties “Priori Piano Quartet” en “Infinity pianotrio” trad ik op vele podia door Nederland, Italië, Zweden en Bulgarije.

Sinds 2014 ben ik met de actrice Moniek Nusselein gaan werken aan een serie muzikale vertellingen, onder de naam HELDER. Onze manier van werken inspireerde de oprichting van “Je Kunst” in Amersfoort, creatief workshop programma, die verschillende kunstdisciplines combineert om een eigen voorstelling te creëren en uit te voeren in één dag.

Mijn laatste initiatief is het “Festival van de viool”, een eendaags veelzijdig evenement gewijd aan mijn instrument-de viool. Het vond net voor de eerste keer plaats in Amersfoort.

Voor meer specifieke informatie:

www.festivalvdviool.nl

www.infohelder.com

www.infinitypianotrio.com

Ik zie jullie graag bij Muziekcentrum Logblock, de leukste Muziekschool van Amstelveen en omgeving!

VRAAG EEN PROEFLES AAN
ALGEMENE VOORWAARDEN, PRIJZEN, VAKANTIES, PRIVACY VERKLARING